Osteopati & Fysioterapi

Hvad er Osteopati?

Osteopati er bygget på medicinske fag såsom anatomi, humanfysiologi, neurologi, biomekanik, patologi og embryologi.
Formålet med undersøgelsesmetodikken er, at finde frem til årsagen af dine problemer og altså ikke fokusere udelukkende på dine symptomer.

Dette handler oftest om at normalisere og optimere kroppens funktions- og bevægelsesniveau. I osteopati arbejder man med knogler, led, bindevæv, muskler, organer samt hvordan alle strukturerne påvirker hinanden og er i relation til hinanden. Her inddrages især patologi og humanfysiologien.

Behandlingen er nøje tilrettelagt og indebærer en stor viden og funktionel anatomi og biomekanik. Hele kroppen undersøges og behandles. Dette betyder, at du måske har ondt i knæet – men problematikken kan måske være et helt andet sted.

Vi benytter os af manuelle teknikker såsom mobiliseringer, manipulationer, aktive og passive stræk (Muscle Energy Technique), nervestræk (Neurodynamik/Abnorm nerve tension)

Behandlingen er blid og individualiseret, så den egner sig til alle mennesker i alle aldre.

Osteopati er på vej frem! Vores fagforening kæmper for, at det bliver en autoriseret uddannelse, så titlen altså bliver beskyttet. Ydermere er danske osteopater en udbredt ting ved de olympiske lege og tour de france, blandt andet.

Læs mere på danske osteopater

Fysioterapi

Som autoriseret fysioterapeut benyttes traditionelle medicinske fag såsom anatomi, patologi og træningsfysiologi.
Uddannelsen er en 3,5-årig professionsbachelor, som favner utroligt bredt. Når du er til fysioterapeut tages også højde for dit mentale velvære, din fysiske tilstand og dit daglige overskud.

Hvorfor går man til fysioterapeut?

Mit job som fysioterapeut gør mig i stand til at vurdere din fysiske kapacitet- eller dens begrænsninger.
Hvis du har en skade du ikke helt kender omfanget af er jeg i stand til at diagnosticere skaden og efterfølgende afdække dit forløb.

Det kan være en god idé, at forsøge sig med fysioterapi før man lader sig operere! For hvorfor lave et indgreb på noget væv, som måske kan hele af sig selv, hvis det får hjælp i den rigtige retning?